Een kritische analyse van de kwetsbaarheidsparadox in de context van de COVID-19

Een kritische analyse van de kwetsbaarheidsparadox in de context van de COVID-19

Ik doe momenteel onderzoek voor een Europees Horizon2020 project naar hoe de corona crisis wordt aangepakt in verpleeghuizen en op middelbare scholen in Nederland, Finland en Ierland.

Geplaatst door

De doelgroepen van deze sectoren zijn om verschillende redenen kwetsbaar ten tijde van deze pandemie. Door verschillen in kwetsbaarheid, risico’s en prioriteiten ontstaan er variaties in de manier waarop coronamaatregelen tot stand komen en geïmplementeerd worden in de praktijk. Ook zijn er verschillen in de onverwachtse consequenties van de maatregelen.

De onderzoekers van het HERoS-consortium zijn afkomstig van humanitaire logistiek en beheer van de toeleveringsketen (Hanken), epidemiologische modellering en beleidsontwerp (TUDelft), crisisbeheer (Vrije Universiteit Amsterdam) machinaal leren en informatiewetenschappen (Open Universiteit), volksgezondheidsdiensten (Nordic Healthcare Group) tot ruimteonderzoek en geoinformatie (Centrum Badań Kosmicznych Polskiej Akademii Nauk), tot UAV-ontwikkeling (Squadron), gezondheidsnoodhulpverleners (Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej, Croce Rossa Italiana, Project HOPE) en projectbeheer (ARTTIC).

Status
Lopend onderzoek
Originele taal
Engels
Onderzoekers
Lianne Cremers, Kees Boersma; Yiannis Kyratsis; Cato Janssen; Ivett Kover
Europese Commisie (Horizon 2020)

Europese Commisie (Horizon 2020)