Samen Beslissen met rugpatiënten

Samen Beslissen met rugpatiënten

In dit project onderzoeken we in hoeverre het gebruik van uitkomstinformatie patiënten met lage rugklachten en zorgverleners kan ondersteunen in het proces van Samen Beslissen.

Geplaatst door

In samenwerking met het Maastricht Universitair Medisch Centrum en Equalis Strategy & Modeling gaan we onderzoeken of het gebruik van uitkomstinformatie (patient reported outcome measures) Samen Beslissen kan stimuleren. Hiervoor ontwikkelen wij een patiëntenplatform waar de uitkomstinformatie wordt teruggekoppeld. Daarnaast wordt een informatiepakket ontwikkeld voor artsen en patiënten met informatie over Samen Beslissen en mogelijke behandelopties. Door de gesprekken tussen arts en patiënt te evalueren, krijgen we inzicht in bevorderende en belemmerende factoren van Samen Beslissen met patiënten met rugklachten en zicht op het gebruik van uitkomstinformatie in de dagelijkse zorgpraktijk.

Status
Lopend onderzoek
Originele taal
Nederlands
Onderzoekers
Karin Kee,, Marieke van Wieringen; Henk Nies; Bianca Beersma; Lieke Boonen; Paul Willems
Voorloper Stadspoll Rug: Samen Beslissen in de Anderhalve Lijn

Onderzoekers van de Vrije Universiteit, MUMC+ en Equalis onderzoeken onderzoeken samen of het gebruik van uitkomstinformatie Samen Beslissen kan stimuleren. In dit artikel wordt het belang van het onderzoek uitgelegd.

Equalis Strategy & Modeling

Equalis Strategy & Modeling

Maastricht Universitair Medisch Centrum

Maastricht Universitair Medisch Centrum

Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten

Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten

Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland