Prof. dr. Halleh Ghorashi is hoogleraar diversiteit en integratie aan de afdeling Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze studeerde Culturele Antropologie en Filosofie aan de Vrije Universiteit. In 1994 voltooide ze haar MA-diploma (cum laude) in de antropologie en in 2001 verdedigde ze haar proefschrift aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (afdeling Centrum voor Vrouwenstudies en Antropologie). Tussen 2005 en 2012 bekleedde ze de prestigieuze functie van PaVEM-leerstoel Management van diversiteit en integratie bij de afdeling Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. In 2016 was ze samen met Elena Ponzoni mede-initiatiefnemer van de Refugee Academy (als een van de expertise labs van het Institute for Societal Resilience) aan de VU. Het werk van Ghorashi situeert zich in Critical / reflexive Sociology (doorsneden met de eerder genoemde disciplines), gericht op narratieve en betrokken methodologie. In 2018 ontving ze de VICI Grant voor het onderzoeksproject Engaged Scholarship and Narratives of Change.
Wat is jouw wetenschappelijke achtergrond en expertise?
Ik heb Antropologie en Filosofie gestudeerd. Later tijdens mijn doctoraat maakte ik kennis met Genderstudies en na mijn doctoraat werkte ik 12 jaar op het gebied van organisatiewetenschappen. Op dit moment situeert mijn werk zich voornamelijk in Critical Sociology (gelinkt aan de vorige disciplines), gericht op narratieve en geëngageerde methodologie.
Welke rol heb jij binnen de Refugee Academy?
Het begeleiden van onderzoek, bijeenkomsten faciliteren, netwerken en onderzoeksvoorstellen schrijven.
Wat vind jij het belangrijkst binnen de Refugee Academy, en waarom?
Verbinden van verschillende vormen van kennis (academisch, professioneel, persoonlijk) om de voorwaarden te bepalen die nodig zijn voor de volledige participatie en inclusie van vluchtelingen in de samenleving.
Wat is jouw persoonlijke ambitie binnen de Refugee Academy, en hoe zou je dit verbinden aan je werk en persoonlijke leven buiten de Refugee Academy om?
Een echte verandering in het leven van vluchtelingen aanbrengen en de impact van vluchtelingeninitiatieven en -beleid vergroten door hen dichter bij de leefwereld van vluchtelingen te brengen.
Refugee Academy- gerelateerde projecten :
– Engaged Scholarship and Narratives of Change
– Learning Crossroads for Refugee Inclusion
– Naar een inclusieve werkomgeving! Met (levens)verhalen bias doorbreken
– Naar een structurele plek voor het perspectief en de visie van vluchtelingen in beleidsvorming
– 2incING project on Refugee-led Advocacy
VU Onderzoeksportaal LinkedIn ResearchGate
www.hallehghorashi.com Wikipedia