Younes Younes

Younes Younes heeft een wetenschappelijke achtergrond in Bedrijfseconomie en Management. Momenteel is hij werkzaam als onderzoeker bij de faculteit Sociologie. Daarvoor werkte hij aan de Radboud Universiteit aan een project voor de Vluchtelingen en de Arbeidsmarkt en maakte hij deel uit van een onderzoeksteam van de Universiteit Utrecht bij het Syriërs in Nederland project. Hij is medeoprichter van de Yalla Foundation, dat een platform biedt voor vluchtelingen en de Arabische en Westerse cultuur probeert te verbinden.Op dit moment werkt hij als PhD-kandidaat aan de Afdeling Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

 ‘Mijn ambitie binnen de Refugee Academy is bij te dragen aan een significante impuls voor de sociale integratie van vluchtelingen in verschillende domeinen, zowel maatschappelijke en ondernemende.’

Wat is jouw wetenschappelijke achtergrond en expertise?

Mijn wetenschappelijke achtergrond is in bedrijfseconomie en management.

Welke rol heb jij binnen de Refugee Academy? 

Ik werk momenteel als junior-onderzoeker voor de afdeling Sociologie.

Wat vind jij het belangrijkst binnen de Refugee Academy, en waarom? 

Het belangrijkste doel van de Refugee Academy is om een reflexieve leerlijn voor gemeenschapsinitiatieven te creëren en een verband te leggen tussen academische en praktische perspectieven op de inclusie van vluchtelingen.

Wat is jouw persoonlijke ambitie binnen de Refugee Academy, en hoe zou je dit verbinden aan je werk en persoonlijke leven buiten de Refugee Academy om?

Mijn ambitie binnen de Refugee Academy is om bij te dragen aan een belangrijke impuls naar sociale inclusie van vluchtelingen in verschillende domeinen, zowel in maatschappelijke als ondernemende zin.

Refugee Academy- gerelateerde projecten :
– Learning Crossroads for Refugee Inclusion

VU Onderzoeksportaal LinkedIn Yallafoundation