Hoe draag je als onderzoeker bij aan maatschappelijke impact?

Op 5 april verzorgde Nataliia Sokolovska (Humbolt Institut in Berlijn) op uitnodiging van het Institute for Societal Resilience (ISR) een keynote over uitdagingen en kansen bij het realiseren van maatschappelijke impact van onderzoek in de sociale- en geesteswetenschappen.

Nataliia’s inspirerende speech ging in op de vraag hoe onderzoekers door uitwisseling van (verschillende typen) kennis maatschappelijke impact van hun onderzoek kunnen vergroten en zichtbaarder kunnen maken zowel binnen als buiten de wetenschap. In een workshop na afloop van de keynote is met onderzoekers aan de hand van voorbeelden en het Research Impact Canvas gezocht naar handvaten voor onderzoekers om gestructureerd maatschappelijke impact van onderzoek te realiseren.

De ISR bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VU strategieteam en is onderdeel van het lopende traject om een FSW strategie voor maatschappelijke impact te ontwikkelen. Bekijk hier de presentatie van de Impact Key Note. Benieuwd naar het ISR-traject om de FSW sociale impact strategie te ontwikkelen? Laat het ons weten via isr.fsw@vu.nl.