Nieuwe website “Learning Crossroads for Refugee Inclusion”

Vandaag lanceren wij de website voor ons onderzoeksproject ‘’Learning Crossroads for Refugee Inclusion’’. Dit project doet onderzoek naar burgerinitiatieven waarvan de mandaten gericht zijn op het bevorderen van de maatschappelijke participatie en inclusie van vluchtelingen in Nederland. Het vormen van (in)formele initiatieven is sinds 2015 sterk toegenomen als reactie op de toegenomen aankomsten van vluchtelingen in Nederland de afgelopen jaren. Deze initiatieven hebben betrekking op verschillende fasen in het leven van vluchtelingen, variërend van de eerste aankomst wanneer een nieuwkomer praktische hulp zoekt bij het navigeren door hun gastland tot het helpen van vluchtelingen bij het opbouwen van een toekomst in een nieuwe samenleving.

Bezoekers kunnen een groot aantal initiatieven vinden op de homepage van de website en u kunt elk initiatief doorzoeken op basis van een kaart van hun locatie. Als u op een specifieke stad klikt, wordt u doorgestuurd naar het initiatief dat in die stad beschikbaar is, een beschrijving van hun werk, doelgroep en een link naar hun website. Er is ook de mogelijkheid om door de sectie ‘’Initiatieven’’ te bladeren, waar u een alfabetisch overzicht vindt van de initiatieven die over het hele land verspreid zijn.

De sectie ‘Verhalen’ biedt initiatieven de mogelijkheid om te posten over hun eigen ervaringen met betrekking tot de thema’s waaraan ze werken, de vorderingen die ze maken en de uitdagingen die ze ervaren. Deze verhalen zullen in blogvorm gedeeld worden. Het gedeelte ‘Over het project’ bevat algemene informatie over het Learning Crossroads for Refugee Inclusion-project, de deelnemers, het team achter de website en een lijst met relevante publicaties.

De website wil een platform bieden waarop verschillende initiatieven kunnen verbinden, samenwerken en lessen, tips en advies kunnen uitwisselen. Het speelt ook een belangrijke rol bij het waarborgen van de zichtbaarheid en duurzaamheid van dergelijke initiatieven. In die zin is de website een uniek platform dat niet alleen van belang is voor burgerinitiatieven, maar ook interessant is voor een breed scala aan practitioners op het gebied van vluchtelingenwerk, waaronder officiële autoriteiten, gemeenten, beleidsmakers en natuurlijk vluchtelingen zelf.

De website is een dynamische omgeving die voortduren aangevuld wordt met nieuwe initiatieven. We zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe initiatieven om aan ons overzicht toe te voegen. Bent u betrokken bij een initiatief dat nog niet vermeld staat op onze website, dan horen wij graag of we uw initiatief ook kunnen opnemen op onze website. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Verder horen we natuurlijk graag wat u van de nieuwe website vindt. Veel kijk- en gebruikersplezier!

U vindt de website hier: www.refugeeacademy-learningcrossroads.nl